Hosszúhetény, Morolo u. 52. | +36 (30) 9468-920 | schunkpince@gmail.com

A Schunk Pince Borai

Boraink kivétel nélkül száraz borok és OEM (Oltalom alatt álló eredet megjelöléssel ellátott) minősített borok.

Cirfandli

A Pécsi Borvidék nagy hagyományokkal rendelkező fajtája, amely egész Magyarországon csak itt található meg. Kézzel szüretelt szőlőből készült mezei virágos, birses, gyógynövényes jegyekkel illatban és ízben egyaránt. Jól áll neki a kis maradék cukor, amely szépen ellensúlyozza a savakat. Maga a fajta töppedésre hajlamos, ezért kiváló desszertbort is lehet készíteni belőle.
309

Rajnai Rizling

Kézzel szüretelt, saját termésű szőlőből készült kiváló fehérbor, amely fiatal korában citrusos, virágos, mentás, mézes jegyeket mutat. A szőlőfajta eredeti magas savtartalma miatt még a Dél-Mecseki forró éghajlaton is marad teljes érettségi állapotban annyi sav, amennyi egy kiegyensúlyozott, harmonikus, szép borhoz pont elég. 5-10 éves nagy érlelési potenciállal rendelkezik, és már a 2. vagy 3. évtől kezdődően kezd kialakulni a borban a csak nagy Rajnai Rizlingekre jellemző petrolos jelleg.

Szürkebarát

Eredeti francia nevén Pinot Gris. Kézzel szüretelt, saját termésű szőlőből készült tartalmas, gyümölcsös bor, olajos, érett banános, mangós, mogyorós jegyekkel, közepes savtartalommal. A bor kategóriája száraz, de a kevés maradék cukortól kellemes lecsengéssel köszön el a szájban. Egy különleges bor, melyben szép egyensúlyban vannak az illatok, ízek, savak és az alkohol.

Zenit

A "gyümölcsbomba". A Magyarországon keresztezett híres "Z"-betűs szőlőfajták közül a Pécsi Borvidéken a Zenit terjedt el leginkább, amely a forró klíma ellenére megőrzi szép, harmonikus savait. Kézzel szüretelt, saját termésből készült Zenit borunk illatában és zamatában is intenzíven gyümölcsös, döntően körtés, ananászos, mézes és sárga dinnyés jegyek fedezhetők fel. A korai szüret (augusztus közepe) ellenére teljes érettségben szüretelt szőlőből készült szép bor, amelyben harmóniában vannak a savak, alkohol, test, illatok, zamatok.

Kékfrankos Rozé

Intenzíven gyümölcsös, elsősorban málnás jegyekkel rendelkező klasszikus rozé. Friss, ropogós savak jellemzik, amelyek a hozzáadott kevés CO2-vel együtt még inkább fokozzák a gyümölcsös frissességet. Egy kiváló rozé, amelyet fogyaszthatunk tisztán, de fröccsként is maradandó élményt nyújt. Meleg nyári esték elmaradhatatlan bora.

Syrah

Kézzel szüretelt, saját termésű szőlőből készült kiváló vörösbor, amelyben kevésbé érvényesülnek a tanninok, annál inkább a fajtajelleges szilvás, aszalt gyümölcsös, kávés illatok és zamatok. Hosszúhetényben a talaj és klíma adottságok alkalmasak prémium minőségű Syrah borok készítésére, melyet számos helyi, országos és nemzetközi borversenyen elért arany és nagyarany minősítéseink igazolnak. Egy kimondottan lágy, gyümölcsös vörösbor enyhe fás jegyekkel. Ennél a fajtánál a csúcsminőséget csak nagyon sok zöldmunkával és szigorú terméskorlátozással lehet elérni, de ha ezeket elvégeztük, akkor egy maradandó élményt nyújtó bort kóstolhatunk, hosszú lecsengéssel.

Cabernet Sauvignon

Kézzel szüretelt, saját termésű szőlőből készült vastag, fűszeres vörösbor, amely jól tükrözi a méltán világhíres fajta jellegzetességeit. A fekete ribizli mellett olívás, fekete cseresznyés jegyeket fedezhetünk fel. Kerek, szép savak, lágy tanninok, nagy extrakt és alkohol tartalom egyensúlya teszi harmonikussá ezt a bort, amely hosszú lecsengésével maradandó élményt okoz.

Cabernet Franc

Kézzel szüretelt, saját termésű szőlőből készült vörösbor, melyet mélyvörös szín, cseresznyés, szilvás gyümölcsösség jellemez. Elegáns, édes tanninok, és a tölgyfahordós érlelésből származó nagyon kellemes kókuszos, kakaós lecsengés. Egy klasszikus lágy Cabernet Franc, amelyben a fontos alkotórészek egyensúlya miatt még a magasabb alkohol tartalom sem tűnik fel.

Merlot

Kézzel szüretelt, saját termésű szőlőből készült kiváló vörösbor, a két Cabernet mellett a harmadik nagy bordeaux-i fajta. Nagyon jól érzi magát Hosszúhetényben, mert az agyagos sávokkal is rendelkező talaj ugyanúgy mint Bordeaux-ban, prémium minőségű termést tesz lehetővé, mely lehetőséget az általunk elvégzett sok zöldmunka és a terméskorlátozás meg is valósít. Illatában és zamatában is évről-évre a meggyes jegyek dominálnak más piros bogyós gyümölcsök mellett. Egy kedves, lágy vörösbor, melyben bársonyos tanninok teszik kerekké a képet.

BDX Cuvée

A három fő bordeaux-i fajta házasítása. Nagyjából egyforma arányban alkotja a Cabernet Sauvignon, Merlot és Cabernet Franc ezt a klasszikus bordeaux-i cuvée-t. Egy igazi komplex bor, amelyben egyszerre található meg a vörösborok két fő csapásiránya, a gyümölcsösség és a fűszeresség. Kortyonként különböző jegyeket fedezhetünk fel benne, mert egyaránt jelentkezik benne a fekete cseresznye, fekete ribizli, meggy, szilva, fűszerpaprika és fehér bors. Egy olyan szép bor, amelyben mind a három különböző fajtát egyenként is fel lehet ismerni, de egyik sem nyomja el a többit. A harmónia nemcsak az összetevőkben érződik, mert a savak, tanninok, alkohol és extrakt tartalom is egyensúlyt teremtenek. Az enyhe fa használat engedi érvényesülni a fajtajellegeket, de a végén szép édes, kókuszos lecsengést ad.